Saraste Mielen klinikan psykologit ja psykoterapeutit tarjoavat myös pidempikestoista terapeuttista keskustelutukea eli Mielen terapiaa. Mielen terapia tarjoaa syvällisen mahdollisuuden henkilökohtaiseen kasvuun ja muutokseen. Se auttaa käsittelemään juurisyitä ja luomaan kestäviä muutoksia, jotka voivat parantaa elämänlaatua merkittävästi pitkällä aikavälillä. Mielen terapia on oikea hoitomuoto silloin kun tavoitteena on käsitellä syvällisiä, pitkäaikaisia ja laaja-alaisia ongelmia.
Mielen terapia sopii lyhytterapiaa paremmin tilanteisiin, joissa ongelmia on useampia ja ne rajoittavat elämää ja toimintakykyä laajemmin. Mielen terapia tarjoaa mahdollisuuden syvälliseen itsetutkiskeluun, jossa omia ajatuksia, tunteita ja käyttäytymismalleja voidaan tarkastella perusteellisesti. Tämän prosessin kautta voi saavuttaa syvemmän ymmärryksen siitä, mikä ohjaa omia tunteita ja toimintaa, mikä puolestaan lisää itsetuntemusta ja auttaa tekemään tietoisempia valintoja elämässä.
Mielen terapiassa on mahdollista käsitellä esimerkiksi traumaattisia kokemuksia ja syviä emotionaalisia haavoja turvallisessa ympäristössä. Tällainen työskentely auttaa parantamaan menneisyyden haavoja ja vähentämään niiden vaikutusta nykyiseen elämään. Lisäksi Mielen terapia mahdollistaa pysyvien muutosten saavuttamisen ajattelutavoissa ja käyttäytymismalleissa, koska se antaa aikaa tunnistaa haitalliset kaavat ja työstää niitä perusteellisesti.
Ihmissuhteiden parantaminen on myös yksi Mielen terapiasta saatavista hyödyistä ja usein se onkin terapian tavoitteena. Mielen terapiassa voidaan tutkia ja ymmärtää, miten omat sisäiset prosessit vaikuttavat suhteisiin muiden ihmisten kanssa, ja oppia uusia tapoja rakentaa ja ylläpitää terveitä ihmissuhteita. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi läheisyyden pelon voittamista, kommunikoinnin parantamista tai konfliktien käsittelyä rakentavalla tavalla. Tunne-elämän tasapainottaminen on toinen tärkeä tavoite, joka Mielen terapialla voidaan saavuttaa. Tunne-elämän tasapainottaminen mahdollistaa työskentelyn erilaisten tunne-elämän haasteiden, kuten ahdistuksen tai masennuksen, parissa. Mielen terapia auttaa löytämään ja opettelemaan keinoja, joilla näitä haasteita voidaan hallita paremmin.
Mielen terapia voi auttaa parantamaan itsetuntoa ja itseluottamusta, koska se tarjoaa aikaa ja tilaa käsitellä näihin alueisiin liittyviä kysymyksiä perusteellisesti. Lisäksi Mielen terapiassa voidaan tarkastella omaa elämänhistoriaa ja sen vaikutuksia nykyhetkeen. Tämä prosessi auttaa ymmärtämään, miten menneisyyden kokemukset ovat muokanneet nykyistä minäkuvaa ja toimintatapoja, ja antaa mahdollisuuden muuttaa niitä, jos ne eivät enää palvele hyvinvointia.
Mielen terapian kesto, tavoitteet ja sisältö määritellään aina yksilökohtaisesti. Mielen terapiaan voit hakeutua omakustanteisesti tai maksusitoumuksella. Et tarvitse lähetettä, vaan voit ottaa suoraan yhteyttä Mielen terapiaa tarjoaviin psykologeihin ja psykoterapeutteihin. Mielen terapia eroaa psykoterapiasta mm. siinä, että Mielen terapia ei ole Kelan korvattavuuden piirissä olevaa kuntoutuspsykoterapiaa, vaikka se onkin usein sisällöltään samankaltaista.
Lisää tietoa psykoterapiasta löydät täältä.
Kiinnostuitko Mielen terapiasta? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.